ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Θα επέστρεφαν στην Τουρκία 11, τελικά έφυγε ένας αλλά αργότερα… γύρισε πίσω

Προσφυγικό: Θα επέστρεφαν στην Τουρκία 11, τελικά έφυγε ένας αλλά αργότερα… γύρισε πίσω
ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τις δυσλειτουργίες του νόμου για το άσυλο αναδεικνύουν τα όσα συνέβησαν πριν από μερικές μέρες στη Μυτιλήνη, κατά την προσπάθεια των ελληνικών Αρχών να επιστρέψουν στην Τουρκία αλλοδαπούς για τους οποίους υπήρχε απορριπτικό αποτέλεσμα σε δεύτερο βαθμό.

Και ενώ οι ελληνικές Αρχές θα έστελναν στην Τουρκία 11 άτομα, τελικώς στο πλοίο ανέβηκε μόλις ένα άτομο και αυτό επεστράφη λίγη ώρα αργότερα από τους Τούρκους, που είπαν ότι ο αλλοδαπός έπασχε από ηπατίτιδα και άρα δεν θα τον κρατούσαν!

Οι υπόλοιποι 10, πριν ανέβουν στο πλοίο επιστροφής στη γειτονική χώρα με βάση τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είτε εμφάνισαν μέσω των δικηγόρων τους έφεση που είχαν υποβάλει κατά της απορριπτικής απόφασης ασύλου είτε είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια είτε είχαν καταθέσει νέο αίτημα ασύλου.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα σε όλες αυτές τις δικαστικές διαδικασίες.

Θα πρέπει, μάλιστα, να υπολογιστεί ότι μετά τις δικαστικές απαντήσεις ενδέχεται να μην εντοπιστούν οι αλλοδαποί, καθώς έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν να εξαφανίζονται και να μην παραλαμβάνουν ποτέ τις νέες απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματά τους.

Πάντως, το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα καταθέσει το νέο νόμο για το άσυλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ