ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού: Νέα μπλόκα στη Νίκαια στα Τέμπη και στο Κάστρο

Αγροτικές κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού: Νέα μπλόκα στη Νίκαια στα Τέμπη και στο Κάστρο
Eurokinissi

Θέση στον κόμβο Νίκαιας παίρνουν από σήμερα οι αγρότες καθώς από το μεσημέρι θα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού. Η παρουσία των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας είναι ενδεικτική της πρόθεσής τους να ανεβάσουν τον πήχη των κινητοποιήσεων και ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για τη συνέχεια των δράσεων με πιθανό το σενάριο κλεισίματος δρόμων.

Εκατοντάδες τρακτέρ από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, θα βρεθούν στον κόμβο, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

agrotes

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ τις 12 το μεσημέρι, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

- Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 312+000 της Π.Α.Θ.Ε) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 351+000 της Π.Α.Θ.Ε.)
- Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνους θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κιλελέρ (Χ/Θ 329+400 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την επαρχιακή οδό Νέου Περιβολίου – Κιλελέρ στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και από εκεί θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 351+000 της Π.Α.Θ.Ε.),

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

- Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου (351+000 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 312+000 της Π.Α.Θ.Ε).
- Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου (351+000 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Πάνω από 700 τρακτέρ στα Τέμπη

Πάνω από 700 τρακτέρ βρίσκονται από χθες στα Τέμπη όπου σήμερα αναμένεται να ενισχυθεί το μπλόκο και με άλλους αγρότες με στόχο τα 1550 τρακτέρ.Τα τρακτέρ θα μείνουν στα Τέμπη μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου.

Οι αγρότες που βρίσκονται στα Τέμπη απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους αγρότες, για συνεννόηση το Σάββατο, προκειμένου να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.

Επιπλέον, οι αγρότες στοχεύουν να στήσουν και μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας.

Κλειστή η Εγνατία Οδός

Στις Σέρρες, με τη φράση «από σήμερα κλείνει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων επ' αόριστον», ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, έδωσε το σύνθημα στους οδηγούς των 750 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, που σχηματίζουν ουρά τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων, να εισέλθουν στο οδόστρωμα και στις δύο πλευρές. Ανοιχτή θα παραμείνει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, οπότε για να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία συστήνεται στους οδηγούς να κατευθύνονται προς τα εκεί, όπως ανέφερε και ο ίδιος.

Συναντήσεις με πολιτική ηγεσία και υπουργείο

Τo μεσημέρι πάντως, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ελλάδας, δηλαδή συνολικά έντεκα εκπρόσωποι, θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνέχεια με τον ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε.Νϊκο Χουντή, ενώ στις 15.00 θα δουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και στις 17.00 περίπου τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού

Koμοτηνή: Εγκλωβισμένος από τους αγρότες ήταν για 12 ώρες στο κτίριο της Περιφέρειας ο Β. Αποστόλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ