ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας από κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας από κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού
Διαμαρτυρία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις φορέων και συνδικάτων ενάντια στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Μετά τους αγρότες, σήμερα στους δρόμους βγαίνουν επιστημονικοί φορείς, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνδικάτα, διαδηλώνοντας κατά του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτηρίζουν «αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο».

Στις 11:30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών φορέων, των αυτοπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας προγραμματίζει για σήμερα στις 13:00 η ΑΔΕΔΥ, απευθύνοντας πρόσκληση σε ομοσπονδίες και σωματεία για μαζική συμμετοχή.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και παράλληλα διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας για το θάνατο, από εργατικό ατύχημα, του συνάδελφου μας, Γ. Σταμέλου, εργαζόμενου στα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παναττική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιεί σήμερα και η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Η στάση αρχίζει στις 11:00 και ολοκληρώνεται με τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ η μηχανοκίνητη πορεία ξεκινά στις 12:00 μπροστά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας επί της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Σε αντίθεση με άλλες μηχανοκίνητες πορείες, σήμερα δεν αναμένεται να λάβουν μέρος απορριμματοφόρα παρά μόνο ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, δεν επιθυμούν να προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πόλης.

Η κατεύθυνση και η κατάληξη της πορείας δεν ανακοινώνεται, διότι, όπως εξηγούν, θέλουν να αποφύγουν τον περιορισμό τους από την αστυνομία.

Τέλος, για δεύτερη μέρα συνεχίζεται σήμερα η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αίτημα την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η απεργία των ναυτικών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ