ΕΟΦ: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις γενοσήμων του ZANTAC
Μία νέα εθελοντική ανάκληση φαρμακευτικού προϊόντος ρανιτιδίνης ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), στο πλαίσιο της επανεξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) όλων των συγκεκριμένων σκευασμάτων.
Συγκεκριμένα, ανακαλούνται όλες οι παρτίδες των φαρμακευτικών προϊόντων LUMAREN FC TAB 150 MG και LUMAREN INJ 50MG/2ML.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία ELPEN, ως κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων, προβαίνει προληπτικά στην ανάκληση, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, προχώρησε σε εθελοντική ανάκληση για το σύνολο των προϊόντων ZANTAC προληπτικά η εταιρεία GLAXOSMITHKLINE AEBE, όπως και η εταιρεία GENERICS PHARMA HELLAS ΕΠΕ για όλες τις παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος RANITIDINE/MYLAN F.C.TAB 150MG/TAB.
SPONSORED
Μουντιάλ: Προειδοποίηση OHE για ακραία ζέστη που «θα γράψει ιστορία»
15:54
ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: «Το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα - Εκλογές για να ανασάνει η χώρα»
15:47
Ιράν: Παραμένει στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» μετά την παύση των επιθέσεων κατά του Ισραήλ
15:43
Θανατηφόρο τροχαίο στην Καλλιθέα: «Δεν υπήρξε καταδίωξη του οδηγού μηχανής» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.
15:41