ΕΛΛΑΔΑ

Ιός δυτικού Νείλου: Στους 28 οι νεκροί – 213 τα κρούσματα λοίμωξης

Ιός δυτικού Νείλου: Στους 28 οι νεκροί – 213 τα κρούσματα λοίμωξης
pixabay

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 213 τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου από την αρχή της περιόδου 2019 και μέχρι σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που σχετίζονται με τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου ακόμα τρία άτομα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα 213 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί, τα 131 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 82 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Ο Οργανισμός συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την Επικράτεια, καθ' όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ