Έρχεται νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη
Απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την προσεχή Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, με τις δημόσιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν.
Ακόμη, απεργεί ιδιωτικός τομέας, ενώ αναμένεται η απόφαση των συνδικάτων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ως αντίδραση στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή, να προκηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11:00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου.
Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.
Εξάλλου, σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν «απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε "να βάλει στο γύψο" τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Είναι η απάντησή μας στη μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι, ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων».
Δακτύλιος: Πώς μπορούν να εκδώσουν την κάρτα εισόδου οι πολίτες - Ημερομηνίες και ώρες εφαρμογής του
02:00
Τι αλλάζει στην διαπραγμάτευση servicers και οφειλετών: Τα πρόστιμα και το πλαφόν του 15%
01:00
Φαρμακείο αυτοκινήτων: Τι θα πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών από 1η Ιανουαρίου 2027
00:30
Ο Ρονάλντο επιστρέφει στην Εθνική Πορτογαλίας - Η πρώτη δήλωση μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του
23:59