ΕΛΛΑΔΑ

Το MBA που ανοίγει «παράθυρο» στο μέλλον της Αθλητικής Διαχείρισης στην Ελλάδα

Το MBA που ανοίγει «παράθυρο» στο μέλλον της Αθλητικής Διαχείρισης στην Ελλάδα

Ποια είναι τα soft skills που χρειάζεται ο επαγγελματίας του Sports Management σήμερα; Ποιες γνώσεις αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της εύρυθμης και επιτυχημένης λειτουργία μιας ομάδας; Τι είναι τα Ε-sports και ποιος ο ρόλος τους στον Αθλητισμό; Πώς είναι να μαθαίνει κάποιος τα «μυστικά» του κλάδου από τα έμπειρα στελέχη ενός μπασκετικού συλλόγου και, μάλιστα, του κορυφαίου στη χώρα μας;

Απαντήσεις σε αυτά, αλλά και σε πολλά ακόμα ανάλογα ερωτήματα, έρχεται να δώσει το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του IST College, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία, που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ΜΒΑ για την Αθλητική Διαχείριση στην Ελλάδα. Οι λάτρεις των σπορ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να αποτελέσουν το «αύριο» του Sports Management και, μάλιστα, σπουδάζοντας επί ελληνικού εδάφους.

MBAers με τη σφραγίδα του «τριφυλλιού»

Έμπειρα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, καθώς και άλλες μεγάλες προσωπικότητες του χώρου, θα διδάσκουν στο IST College, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους ενδιαφερόμενους και να δημιουργήσουν MBAers! Εξειδικευμένοι επαγγελματίες με διοικητικές γνώσεις γύρω από τον τρόπο λειτουργίας ενός αθλητικού συλλόγου, την οργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη διαχείριση του budget, το ανθρώπινο δυναμικό, τα social media, το marketing, τις χορηγίες και τον τρόπο της γενικότερης ανάπτυξης μιας ομάδας, θα μοιράζονται με τους φοιτητές τα εργαλεία, την τεχνογνωσία και τα μυστικά, που θα τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν μία λαμπρή σταδιοδρομία σε ένα πολλά υποσχόμενο κλάδο.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του IST College και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να φαίνεται ιδανικό για τους αποφοίτους επιστημών φυσικής αγωγής και αθλητισμού, οικονομικών σχολών και σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, ωστόσο ενδείκνυται για κάθε πτυχιούχο που έχει πάθος με τα σπορ, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για να διευρύνει κάποιος τις γνώσεις του για τον Αθλητισμό, προκειμένου να διεκδικήσει νέες θέσεις εργασίας σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, εντός και εκτός συνόρων.

gravata podosfairo

Επιπλέον, το ΜΒΑ που φέρει και τη σφραγίδα του κορυφαίου European International University (EIU) στο Παρίσι της Γαλλίας, απευθύνεται και σε έμπειρα στελέχη, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Αθλητισμού και επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, καθώς και σε πρώην ή εν ενεργεία αθλητές, που θέλουν να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του αθλητικού Management. Παράλληλα, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και να κάνουν πρακτική άσκηση στην ομάδα του «τριφυλλιού» ή σε συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες.

Ποια είναι, όμως, τα μαθήματα που θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις στην Αθλητική Διαχείριση;

Με το Managing Business Strategy οι φοιτητές θα γνωρίσουν τη δράση της σύγχρονης αθλητικής επιχείρησης μέσα από το συντονισμό των λειτουργιών της, με σκοπό την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και ανώτερης επιχειρηματικής επίδοσης. Με το Financial Marketing θα εντρυφήσουν στο σχεδιασμό και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν σε υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, καθώς επίσης και στις πηγές χρηματοδότησης οι οποίες χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση των επενδύσεων αυτών. Σε έναν κλάδο με υψηλή ανταγωνιστικότητα και συνεχείς μεταβολές, όπως αυτός του Αθλητισμού, η Χρηματοοικονομική Διοίκηση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την εύρυθμη και επιτυχημένη λειτουργία ενός συλλόγου.

Με το Leading Organization θα κατανοήσουν τις βασικές έννοιες των γενικών αρχών και των σύγχρονων προσεγγίσεων της ηγεσίας, εστιάζοντας στον κλάδο του Αθλητισμού. Με το Project Management θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές που σχετίζονται με τη διαχείριση έργου, ενώ με το New Era of Sports, θα ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών για την αποτελεσματική διαχείριση της εκάστοτε επικοινωνιακής στρατηγικής, όπως επίσης και την εξέλιξη και τη σπουδαιότητα του ρόλου των E-sports.

Όλα όσα αναφέρθηκαν στις προηγούμενές γραμμές είναι ορισμένα μόνο από τα μαθήματα που ανοίγουν «παράθυρο» στο μέλλον της Αθλητικής Διαχείρισης. Εκείνον τον επιστημονικό τομέα, δηλαδή, που θα δημιουργήσει τους επαγγελματίες που θα διαμορφώσουν το «αύριο» των ομάδων και των αθλητών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

panathinaikos

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Το IST College και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απαντούν σε όλα σας τα ερωτήματα σχετικά με το μεταπτυχιακό στο Sports Management. Οι εκπρόσωποι του IST College, ο Γενικός Διευθυντής, ο Διευθυντής Λειτουργίας και ο Διευθυντής Εμπορικού και Marketing της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα βρίσκονται στα γραφεία του IST College ώστε να λύσουν όλες τις απορίες σας σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών. Ραντεβού τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00-21:00. Διεύθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 68, Αθήνα, 117 42.