ΕΛΛΑΔΑ

Ηγουμενίτσα: Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο Olympic Champion από ψηλά

Ηγουμενίτσα: Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο Olympic Champion από ψηλά
Screengrab

Τις προσπάθειες κατάσβεσης και καθαρισμού του πλοίου, στο οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί φωτιά στην Ηγουμενίτσα, κατέγραψε drone της ομάδας DroneworX TS.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, Olympic Champion, στο οποίο επέβαιναν 538 επιβάτες και 75 μέλη πληρώματος.

Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει για Βενετία, επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αργά το μεσημέρι, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά στο πλοίο, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Σημειώνεται πως, ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.

Τρεις τραυματίες μεταξύ των επιβατών

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά.

Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό, ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Στην Ηγουμενίτσα αναμένεται να φτάσει από λεπτό σε λεπτό ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Σπύρος Βαλσάμης, ενώ στο συμβάν βρίσκεται και συντονίζει την κατάσβεση της φωτιάς ο αρχιπύραρχος, Θωμάς Ρίζος, Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ