ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία στις Οινούσσες: Ποιοι είναι οι διασωθέντες

Ναυτική τραγωδία στις Οινούσσες: Ποιοι είναι οι διασωθέντες
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Ένας Τούρκος ακαδημαϊκός, o Γιουσούφ Ντενίζ και η οικογένειά του είναι μεταξύ των 12 διασωθέντων του τραγικού ναυαγίου στις Οινούσσες, που ζητούν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας καθαιρέθηκε από τη θέση του με το υπ’ αριθμόν διάταγμα ΚΗΚ 672, που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Στο σκάφος επέβαιναν επίσης η γυναίκα του Αριφέ Γιουσούφ, επίσης καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μεβλανά, μαζί με τον 6χρονο γιο τους και τη 2χρονη κόρη τους.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους 12 Τούρκους που διασώθηκαν και ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα είναι οι: Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ και Ναζίρ Ισίκ. Όλοι φέρεται να είναι αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.



Το χρονικό της τραγωδίας

Η ναυτική τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν μια βάρκα ανατράπηκε στ’ ανοιχτά των Οινουσσών. Αμέσως κινητοποιήθηκαν σκάφη του Λιμενικού και της Frontex αλλά και ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας.

Το ναυάγιο στις Οινούσσες έχει τραγικό απολογισμό: πέντε νεκρά παιδιά και δύο ενήλικες.



Πλήρωμα σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά 12 άτομα, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ