ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: 200 αιτούντες άσυλο αναχωρούν για Πειραιά

Μόρια: 200 αιτούντες άσυλο αναχωρούν για Πειραιά
ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες μετακινούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σήμερα. Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση που γίνεται σε μια εβδομάδα με στόχο την αποσυμφόρηση. 

Ακόμη 350 αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη. Ενώ όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Από νωρίς το μεσημέρι και παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό λόγω των χθεσινών γεγονότων, άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του Ελληνικού Στρατού.

Στη συνέχεια οι 200 αιτούντες άσυλο θα επιβιβαστούν στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά. Από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Νέες αφίξεις

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο οι ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου παρέμειναν υψηλές.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως χθες τα μεσάνυχτα, στη Μυτιλήνη πέρασαν 217 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Χίο 43 και στη Σάμο 114.

Σήμερα από τα μεσάνυχτα οι ροές είναι πολύ χαμηλές. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη Μυτιλήνη πέρασαν 14 άτομα, στη Σάμο 51 και στη Χίο κανένας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ