ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Κάρφωσαν» στις κλειδαριές δημοτικού σχολείου… οδοντογλυφίδες

Κρήτη: «Κάρφωσαν» στις κλειδαριές δημοτικού σχολείου… οδοντογλυφίδες
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας, η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς διαπίστωσαν ότι η κεντρική πόρτα όπως επίσης και οι σχολικές αίθουσες ήταν κλειδωμένες με… οδοντογλυφίδες.

Προκειμένου τα παιδιά να μπουν να κάνουν μάθημα στις αίθουσες επιστρατεύτηκε κλειδαράς, ενώ η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο για να κάνει τη σχετική έρευνα και να πάρει αποτυπώματα.

Όπως προέκυψε, μέσα στο σχολείο πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο εισέβαλαν άτομα που «κάρφωσαν» μέσα στις κλειδαριές οδοντογλυφίδες, καθιστώντας αδύνατο οι πόρτες να ξεκλειδώσουν και τα παιδιά να μπούνε στις αίθουσες για μάθημα. Επιπλέον το κτήριο είχε υποστεί και βανδαλισμούς.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Κώστας Θεοφάνους, ανέφερε:

«Σίγουρα πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό που ευτυχώς χαρακτηρίζεται μεμονωμένο. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι τα σχολεία δεν είναι χώροι για τέτοιες επιθέσεις, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο. Ίσως με τη συμβολή του Δήμου και τη συνδρομή της Αστυνομίας να μπορούσαν εκ περιτροπής να γίνονται κάποιοι έλεγχοι σε σχολεία, ωστόσο το σημαντικότερο είναι να καταλάβουν όλοι ότι στα σχολεία δεν θα έπρεπε σε καμία των περιπτώσεων να καταγράφονται βανδαλισμοί και να υπάρχει τέτοια αναστάτωση. Λυπάμαι πολύ και εύχομαι να μην υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ