ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Καθιστική διαμαρτυρία δεκάδων αιτούντων άσυλο έξω από τη Μόρια

Μυτιλήνη: Καθιστική διαμαρτυρία δεκάδων αιτούντων άσυλο έξω από τη Μόρια
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα δεκάδες αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα, την ύπαρξη συνθηκών ασφαλείας στον καταυλισμό και απόδοση δικαιοσύνης για τα προχθεσινά γεγονότα.

Η τραγωδία της Κυριακής, κατά την οποία έχασε τη ζωή της μια γυναίκα από το Αφγανιστάν, ανέδειξε για πολλοστή φορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ της Μόριας, που φιλοξενεί περί τους 13.000 ανθρώπους (5.000 στον περίκλειστο χώρο και οι υπόλοιποι σε κτήματα γύρω από τον καταυλισμό).

«Η Μόρια είναι φυλακή», φώναζαν οι αιτούντες άσυλο και ζητούσαν επιμόνως να αναχωρήσουν για την Αθήνα και στη συνέχεια να φύγουν σε άλλες ευρωπαϊκής χώρες.

Οι αιτούνες άσυλο συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους με πορεία, ωστόσο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην περιφερειακή οδό της Μόριας ώστε να μην τους επιτραπεί να κατέβουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αναφέρουν πως οι διαμαρτυρόμενοι σκέπτονται να προχωρούν σε αντίστοιχες κινήσεις κάθε μέρα έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ