ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Χάος στους δρόμους της Αθήνας

Απεργία: Χάος στους δρόμους της Αθήνας

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Αθήνα αλλά και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες όλης της Αττικής σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ημέρα γενικής απεργίας στη χώρα.

Ήδη ουρά χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στην άνοδο της Αθηνών - Λαμίας από Αγίας Άννης έως Αττική Οδό και στην κάθοδο από Καλυφτάκη έως ΚΤΕΛ ενώ μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στην έξοδο της Αθηνών - Κορίνθου, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στη Μεσογείων από τη γέφυρα του Σταυρού, στην Κατεχάκη από Ηλιούπολη, στην άνοδο της Κηφισίας από κόμβο Αμπελοκήπων και στην κάθοδο στο ύψος του Αμαρουσίου, στα δύο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, στις Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βουλιαγμένης, περιμετρικά στο λιμάνι του Πειραιά, στην άνοδο της Συγγρού, στην Ποσειδώνος προς Πειραιά στο ύψος του Καλαμακίου καθώς και στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Στην Αττική Οδό στην κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, πριν την έξοδο για την Εθνική Οδό, υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Η ουρά στο συγκεκριμένο σημείο της Αττικής Οδού, έχει φτάσει στη Φυλή.

Δείτε βίντεο από την Εθνική Οδό

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Πέμπτη

Παράλληλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου «προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00», με αίτημα τη ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ.

Και οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την ίδια ημέρα από τις 12 έως τις 3 το απόγευμα.

Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Τέλος, το τραμ θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 9 έως και τις 3 το μεσημέρι.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ