ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Πειραιώς: Μαρτυρία και βίντεο στα χέρια των Αρχών - Ποιους κατηγορεί ο ιδιοκτήτης

Έκρηξη Πειραιώς: Μαρτυρία και βίντεο στα χέρια των Αρχών - Ποιους κατηγορεί ο ιδιοκτήτης
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Πέντε κιλά δυναμίτη φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι βομβιστές που ανατίναξαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, νυχτερινό κατάστημα στην οδό Πειραιώς.

Από την έρευνα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προέκυψε ότι ο μηχανισμός αποτελείτο από βραδύκαυστο φυτίλι και δυναμίτη. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν πολύ σοβαρές ζημιές στο κατάστημα, αλλά και στα τζάμια διπλανής πολυκατοικίας.

Μάλιστα, η Πειραιώς έμεινε κλειστή για περίπου τέσσερις ώρες, ώστε να απομακρύνουν τα συνέργεια καθαρισμού μπετά και φθαρτά υλικά, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μέχρι το μεσημέρι να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο του εκρηκτικού μηχανισμού. Πράγμα όμως αδύνατον, καθώς η έκρηξη κατέστρεψε τα πάντα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και μέχρι στιγμής έχει στην κατοχή του υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων το οποίο εξετάζεται. Να σημειωθεί πως στο υλικό έχει καταγραφεί η στιγμή της έκρηξης.

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται ανταγωνιστές του, καθώς το μαγαζί ήταν υπό ανακαίνιση και σε λίγες ημέρες θα άνοιγε, κάτι που, όπως ισχυρίστηκε, δεν το ήθελαν κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

Οι Αρχές έχουν, επίσης, στη διάθεσή τους μια περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα που είδε μια μηχανή με δύο άτομα να φτάνει στην είσοδο και να αφήνει ο συνοδηγός τη βόμβα.

Μάλιστα, όπως είπε, ο ένας από τους δράστες του φώναξε να απομακρυνθεί, ώστε να μην τραυματιστεί από την έκρηξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ