ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση δωροδοκίας: Ο αποκαλυπτικός διάλογος διοικητή της αστυνομίας με το θύμα του

Υπόθεση δωροδοκίας: Ο αποκαλυπτικός διάλογος διοικητή της αστυνομίας με το θύμα του
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Τον αποκαλυπτικό διάλογο που είχε επιχειρηματίας με τον διοικητή Τμήματος Αλλοδαπών της Δυτικής Αττικής, λίγα λεπτά πριν του δώσει τα χρήματα που απαιτούσε ο αστυνομικός, κατέγραψαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση.

Όπως αποκαλύφτηκε, ο διοικητής και ένας ακόμη αστυνομικός της ίδιας υπηρεσίας φέρονται να πήραν 10.000 ευρώ από επιχειρηματία που απασχολούσε παράνομους μετανάστες, για να μην του βεβαιώσουν ολόκληρο το πρόστιμο.

Θύμα: «… Ό,τι καλύτερο είχα αγχωθεί δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ό,τι καλύτερο γιατί και τα δικαστήρια και όλα όπως και να το κάνουμε»
Αστυνομικός: «Ο φάκελος είναι εντάξει»
Θύμα: «Ναι, όπως και να το κάνουμε δικαστήρια είναι θα μπλέξω. Θα πηγαίνω και θα παίρνουμε αναβολές»
Αστυνομικός: «Το δικαστήριο ξεκαθάρισε»
Θύμα: «Ναι»
Αστυνομικός: «Όμως να προσέχεις μετά, θα φωνάξω τον υπαστυνόμο εδώ πέρα, θα σου κάνω ορισμένες συστάσεις να φανεί ότι...»
Θύμα: «Ωραία ε, αυτό που μου είπατε την άλλη φορά, μην έρθουν όμως σε ανθρώπους και τους στέλνετε κάθε μήνα και με ταλαιπωρούν»
Αστυνομικός: «Από μένα τέλειωσες»
Θύμα: «Ναι, αυτό μη με ενοχλείτε γιατί και εγώ με πολύ δυσκολία μαζεύω τα χρήματα»
Αστυνομικός: «Τελευταία φορά και θα γίνουμε και φίλοι εμείς, θα δεις, θα αποκτήσεις μία εικόνα. Και στο ποινικό σε καθάρισα δηλαδή δεν θα πας δικαστήριο ούτε πρόκειται να τιμωρηθείς»
Θύμα: «Ωραία, ευχαριστώ, να σας δώσω τα χρήματα»
Αστυνομικός: «Δώστα μου, ευχαριστώ πάρα πολύ»
Θύμα: «Ευχαριστώ πάρα πολύ»
Αστυνομικός: «Θα με προσκυνάς εν τέλει»
Θύμα: «Εκτιμώ πάρα πολύ την βοήθεια σας γιατί είχα αγχωθεί με αυτό το θέμα»

Ο αστυνομικός αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Ο δικηγόρος του, κ. Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο CNN Greece ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν έχει προβεί σε πράξη ή παράλειψη που να αντίκειται στα καθήκοντά του ώστε να στοιχειοθετηθεί η κακουργηματική δωροληψία.

«Υπηρεσιακά οι ενέργειες του ήταν σύννομες θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του καταγγέλλοντος, ο οποίος προφανώς για ίδιον όφελος έτρεξε να συνεργαστεί με τις αρχές δήθεν με απώτερο στόχο να ενοχοποιήσει τον άνθρωπο που λίγο πριν τον είχε καταστήσει κατηγορούμενο υπογράφοντας το διαβιβαστικό με τις έκνομες ενέργειες του, καθώς απασχολούσε εννέα αλλοδαπούς στην επιχείρηση του που δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ