ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αθήνα: Έντονη χαλαζόπτωση

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αθήνα: Έντονη χαλαζόπτωση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Έντονη χαλαζόπτωση σημειώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα.

Ο καιρός στην Αττική άρχισε να χαλάει από τα δυτικά και πλέον εξαπλώνεται με καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού.

Ολόκληρη η χώρα εκτός από την Κρήτη θα επηρεαστεί από αυτό το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Το μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρέασε από τις μεταμεσονύκτιες ώρες έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Πριν από λίγα λεπτά στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Δείτε τους χάρτες που δημοσίευσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Έρχεται και λασποβροχή

Το μέτωπο αυτό, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Δείτε τον χάρτη στη gallery που ακολουθεί αλλά και το πού θα ρίξει λασποβροχή:

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να εμφανιστεί το φαινόμενο των λασποβροχών. Μετά τη διέλευση του μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ