Στον Πειραιά έφτασαν 453 μετανάστες από τη Μόρια
Στις επτά το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος», μεταφέροντας 453 μετανάστεςαπό το κέντρο της Μόριας στη Μυτιλήνη και 13 από τη Χίο.
Πρόκειται για τις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες που έχουν αιτηθεί άσυλο. Εντός της ημέρας να επιβιβαστούν σε 17 λεωφορεία με προορισμό τη δομή στο Βαγιοχώρι κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.
Άλλοι 71 μετανάστες μεταφέρονται από τη Λέρο και από την Κω με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 2». Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στην πύλη Ε-1 στις 09:40 το πρωί. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας σε Αττική και Κόρινθο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 400 ακόμα αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας με αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού από τη Σύμη στον Πειραιά.
Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις σε Τρίκαλα, Ανατολική Αττική και Πρέβεζα για πρόκληση πυρκαγιάς
20:51
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Δεν υπήρχε μηχανική βλάβη», κατέθεσαν οι διασωθέντες
20:40
Υπόθεση Marfin: Στη Βρετανία κλιμάκιο του ελληνικού FBI για την έκδοση της 46χρονης στην Ελλάδα
20:29
Τραγωδία στα Μάλια: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 42χρονη που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος
20:17