ΕΛΛΑΔΑ

120 δόσεις: Ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα η ρύθμιση, υπενθυμίζει ο Βρούτσης

120 δόσεις: Ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα η ρύθμιση, υπενθυμίζει ο Βρούτσης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, υπενθυμίζει – μέσω Twitter – ότι εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης σημειώνει: «Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυκτα η ρύθμιση των 120 δόσεων! Η συμμετοχή στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη θετική! Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν ακόμη τις επόμενες ώρες να ενταχθούν στην πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ!».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, από αύριο, θα υπάρχουν μόνο οι 12 δόσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τις 120 δόσεις, το συνολικό ποσό για το οποίο έχουν υποβληθεί αιτήσεις υπερβαίνει τα 3,85 δισ. ευρώ (2,65 δισ. ευρώ κεφάλαιο και 1,2 δισ. ευρώ προσαυξήσεις).

Από αυτά τα 2,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη επικυρωθεί με την καταβολή της πρώτης δόσης από τους οφειλέτες. Την τελευταία εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πήρε «φωτιά» ενώ συνολικά πάνω από 310.000 ΑΦΜ έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, εκτός αν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα.

Πάντως, η πορεία της ρύθμισης τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο το οποίο ποντάρει στις 120 δόσεις για την αύξηση των φορολογικών εσόδων το επόμενο έτος.

Η απόδοσή της ενσωματώνεται στα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ