ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο εδώλιο για βιασμό 19χρονης ΑμεΑ ο 20χρονος κατηγορούμενος

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο εδώλιο για βιασμό 19χρονης ΑμεΑ ο 20χρονος κατηγορούμενος
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο εδώλιο θα βρεθούν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 19χρονης ΑμεΑ, στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, δικάζονται ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και ένας Ρομά 23 ετών.

Ο πατέρας της 19χρονης, δηλώνει έτοιμος να σταθεί στο πλευρό της κόρης του, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί το τετ-α-τετ με τους φερόμενους βιαστές της, όπως δήλωσε και ο ίδιος στο Star.

«Αφού θα τους αντικρίσει σίγουρα είναι δύσκολο. Αλλιώς είναι να το δούμε με τα δικά μας τα μάτια κι αλλιώς είναι να τα βλέπεις με τα δικά σου τα μάτια».

Όπως ανέφερε, τον τρομάζει η ιδέα ότι το κορίτσι του θα ξαναζήσει λεπτό προς λεπτό το μαρτύριο, που πέρασε στα χέρια του 19χρονου και του 23χρονου.



«Αφού θα τους αντικρίσει σίγουρα είναι δύσκολο. Κοντά μου θα την έχω. Αυτό που σκέφτομαι είναι να δικαιωθεί. Δηλαδή να ικανοποιηθώ και εγώ αλλά και περισσότερο η κόρη μου. Όμως ό,τι και να γίνει δεν νομίζω να ικανοποιηθεί και τόσο η κόρη μου, γιατί είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Γι’ αυτό θέλω να τη δω από κοντά, να δω πώς αισθάνεται, τι συναισθήματα έχει», είπε ο πατέρας.

Η δικηγόρος της 19χρονης, τόνισε πως το περιστατικό συνέβη τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

«Tο συγκλονιστικότερο όλων είναι ότι συνέβη τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της Τοπαλούδη. Προσπαθούμε να την προετοιμάσουμε για να δει από κοντά τους δράστες οι οποίοι την υπέβαλαν σ αυτή την οδυνηρή διαδικασία. Οι σκηνές βίας, η σκηνές τρόμου, όλα αυτά αναβιώνουν στο μυαλό της» δήλωσε η Μαρία Κριτικοπούλου.

Οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης ΑμεΑ, την ανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις, ασκώντας της σωματική βία. Τη χτυπούσαν στο πρόσωπο και της έλεγαν «θα δεις τι θα πάθεις».

Όταν εκείνη κατάφερε να ξεφύγει, της φώναξαν πως «αυτό θα ξαναγίνει».

Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο αναμένονται αυξημένα, καθώς οι Αρχές φοβούνται την αντίδραση των συγγενών της κοπέλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ