Αντιδρούν και οι καλλιτέχνες στο Ασφαλιστικό - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο
Με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου σε μουσική Μική Θεοδωράκη "θα σημάνουν οι καμπάνες" ξεκίνησαν την κινητοποίηση τους ομάδα καλλιτεχνών για το Ασφαλιστικό την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου.
Με συγκέντρωση στις 2 μ.μ. της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, έξω από το σταθμό του μετρό στην πλατεία Κοραή και ακολούθως έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ο καλλιτεχνικός κλάδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των ημερών για το ασφαλιστικό.

Πηγή:CNN Greece
"Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανεργία να φτάνει στο 80-90%, βιώνουμε τον νεοφιλελευθερισμό στην πιο στυγνή του μορφή. Οι αμοιβές βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και η εργασία είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη. Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών, καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια», τονίζεται σε ανακοίνωση τους.

Πηγή: CNN Greece
Διαθήκες: Όλες οι αλλαγές από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
02:00
Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους
01:00
Ενοίκια: Υποχρεωτικές οι πληρωμές μέσω τράπεζας από την 1η Οκτωβρίου
00:30
Η ICE σχεδιάζει να δώσει στους πράκτορές της γάντια που μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροσόκ
23:53