Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ελεύθερες μάνα και κόρη μέχρι τη δίκη
Ελεύθερες μέχρι τη δίκη τους, αφέθηκαν μάνα και κόρη που σκότωσαν και πέταξαν στα σκουπίδια το βρέφος.
Συγκεκριμένα, ποινή κάθειρξης πέντε ετών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό το Δικαστήριο της Αθήνας στην 19χρονη από την Πετρούπολη που κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της παιδοκτονίας, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Στη μητέρα της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ το δικαστήριο ομόφωνα έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, αφήνοντας τις δύο γυναίκες ελεύθερες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε δεύτερο βαθμό.
Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλλε και στις δύο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι, η νεαρή γυναίκα μαζί με τη μητέρα της, τον Φεβρουάριο του 2018 σκότωσαν και στη συνέχεια πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων το μόλις λίγων ωρών βρέφος που είχε φέρει στη ζωή η πρώτη.
«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω», είπε ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η νεαρή κατηγορούμενη, υποστηρίζοντας ότι κατάλαβε μόλις δύο μήνες πριν γεννήσει ότι ήταν έγκυος!
«Κατάλαβα ότι είμαι έγκυος όταν ξάπλωσα μια ημέρα και αισθάνθηκα κάτι να κουνιέται. Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου», είπε η 19χρονη.
Ρωσία: Φωτιά σε αποθήκη πετρελαίου στο Κρασνοντάρ έπειτα από επίθεση με drone
09:14
Ναύπλιο: Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο της νοσηλεύτριας - «Δεν άντεξε από την πίεση»
09:11
Λήξη του ναυτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ: Ιρανικά πλοία πέρασαν τη ζώνη επιτήρησης
08:51
Δράμα: Με οχτώ μαχαιριές σκότωσε την 45χρονη αστυνομικό ο 50χρονος - Το χρονικό και οι μαρτυρίες
08:47