ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Καταδικάστηκαν οι γονείς που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους

Λέρος: Καταδικάστηκαν οι γονείς που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους
Φωτογραφία Αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Την καταδίκη των γονέων από τη Λέρο που κατηγορούνταν για κακοποίηση των παιδιών τους, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Ο 52χρονος και η 47χρονη γυναίκα του, βίαζαν τα παιδιά τους, αλλά και τα χτυπούσαν σχεδόν καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοκρατικής Ρόδου, στην 47χρονη μητέρα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών και για τον 52χρονο πατέρα.

Στον 52χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 24 ετών, ενώ η 47χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, μεταξύ άλλων, για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα και δεκατέσσερα έτη, κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση κακοποίησης ήρθε στο φως τον Μάιο του 2018, όταν η 14χρονη κόρη του ζευγαριού οδηγήθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο του νησιού, όπου αφού εξετάστηκε από παιδίατρο και γυναικολόγο διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Το κορίτσι, μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό, αποκάλυψε σε κατάσταση σοκ το τι περνούσε όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο σπίτι του. Εκτός από την 14χρονη, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και βάναυσου ξυλοδαρμού, έπεφτε και ο 8χρονος αδελφός της, ενώ και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, 25 και 20 ετών ήταν θύματα των γονιών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ