ΕΛΛΑΔΑ

Χαλυβουργική: Φωτιές και κλείσιμο της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου από τους εργαζόμενους

Χαλυβουργική: Φωτιές και κλείσιμο της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου από τους εργαζόμενους
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την απόλυτη εξαθλίωση, όπως υποστηρίζουν, ζουν εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, οι οποίοι κλείνουν συμβολικά σήμερα, Τετάρτη, την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Όπως λένε, εάν δεν δοθεί άμεσα μία απάντηση από τη διοίκηση, θα προχωρήσουν σε γενικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.

«Δεν περιμέναμε ποτέ να φτάσει σ' αυτό το σημείο η επιχείρηση και η οικογένεια. Να μας έχουν τρεις μήνες απλήρωτους» είπε εκπρόσωπος των εργαζόμενων της Χαλυβουργικής μιλώντας στο Open TV.

Ο ίδιος τόνισε ότι αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Θα πάμε σε γενικό αποκλεισμό της Εθνικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Εδώ και τρεις μήνες και οι 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής είναι απλήρωτοι και δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της εταιρείας.

Σήμερα, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν, έβαλαν φωτιά έξω από την είσοδο της επιχείρησης, ενώ θα προχωρήσουν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου.

«Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Υπάρχει διαμάχη μέσα στην οικογένεια, ωστόσο, το εργοστάσιο έπρεπε να δουλεύει. Το εργοστάσιο δεν έχει ρεύμα, εμείς είμαστε απλήρωτοι, αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει διοίκηση να μας δώσει απάντηση», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και ζητά παρέμβαση από την πολιτεία.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θα κλείσουν συμβολικά την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου για μισή ώρα (10:00-10:30) καταλαμβάνοντας δύο λωρίδες του οδοστρώματος. Εάν δεν εισακουστεί το αίτημά τους, όπως αναφέρουν, το επόμενο κλείσιμο θα είναι ολικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ