ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία στη Χαλυβουργική: Τι δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο CNN Greece

Διαμαρτυρία στη Χαλυβουργική: Τι δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο CNN Greece

Ρεπορτάζ Ευδοκία Μύτιλη

Την απόλυτη εξαθλίωση, όπως υποστηρίζουν, ζουν εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, οι οποίοι κλείνουν συμβολικά σήμερα την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Όπως δήλωσαν, εάν δεν δοθεί άμεσα μία απάντηση από τη διοίκηση, θα προχωρήσουν σε γενικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.

«Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση, είμαστε απόλυτα εγκλωβισμένοι εδώ και πολύ καιρό στη Χαλυβουργική. Εδώ και τρεις μήνες είμαστε απλήρωτοι και δυστυχώς δεν παίρνουμε από κανέναν μία σαφή απάντηση για το τι θα γίνει, αλλά και για τα λεφτά μας», τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Χαλυβουργικής, Γιώργος Γάκης, στο CNN Greece.

Όπως εξηγεί ο κ. Γάκης, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής όλο αυτό το διάστημα που παραμένουν απλήρωτοι έχουν απευθυνθεί στη διοίκηση, χωρίς να πάρουν απάντηση:

«Έχουμε απευθυνθεί και στον μεγαλομέτοχο κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ωστόσο ο ένας μας στέλνει στον άλλον. Η διοίκηση μας στέλνει στον κ. Αγγελόπουλο και αυτός στην διοίκηση. Κανείς δεν μας δίνει μια σαφή απάντηση», αναφέρει.

Μάλιστα, τα προβλήματα για τις οικογένειες των 200 εργαζομένων της Χαλυβουργικής είναι ήδη πολλά και όσο αυτοί παραμένουν απλήρωτοι αυτά μεγαλώνουν, «αυτή τη στιγμή σε πολλούς συνάδελφους έχει κοπεί το ρεύμα στο σπίτι, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που δεν μπόρεσαν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στις σχολές που πέρασαν».

Εάν δεν εισακουστεί το αίτημά τους, όπως αναφέρει ο κ. Γάκης, «θα προχωρήσουμε σε γενικό αποκλεισμό τόσο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου όσο και των γραφείων της Χαλυβουργικής».

Τέλος, όπως τονίζει στο CNN Greece ο κ. Γάκης, έχουν ζητήσει και τη βοήθεια της πολιτείας ώστε να δοθεί οικονομική βοήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ