ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ

Αθώος ο Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ
ΙΝΤΙΜΕ/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αθώοι κρίθηκαν μετά από μακρά διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Σταύρος Ψυχάρης και τα 10 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικά με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις. Συνολικά τα δάνεια ανέρχονταν στο ποσό των 44,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το σύντομο σκεπτικό που ανακοίνωσε το Δικαστήριο στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων.

Παράλληλα, το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Επίσης, αποδείχθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία τη αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη, με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επίσης είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ