Λαμία: Ξεκίνησε η κατεδάφιση επικίνδυνων σπιτιών
Από τα παλιά σπίτια της πλατείας Λαού, που φτάνουν στην Παναγία Δέσποινα και έχουν χαρακτηρισθεί ως «επικινδύνως ετοιμόρροπα» ξεκίνησε η κατεδάφιση και ο καθαρισμός των χώρων στη Λαμία.
Η αρχή έγινε με δύο ετοιμόρροπα κτίσματα που βρίσκονται επί των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Παναγίας Δέσποινας.
Στο ξεκίνημα των εργασιών κατεδάφισης βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ενώ την επίβλεψη είχε ο αρμόδιος για τεχνικά θέματα Αντιδήμαρχος, Κώστας Σταυρογιάννης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε το 2017 στο κέντρο της Λαμίας, εντοπίστηκαν συνολικά 60 εγκαταλελειμμένα κτήρια, στο σύνολό τους ιδιοκτησίας ιδιωτών. Από αυτά, το 26,7% ήταν επικινδύνως ετοιμόρροπα (ένα με πρωτόκολλο κατεδάφισης), το 21,7% κοινώς ετοιμόρροπα (δηλαδή επιδέχονται αποκατάστασης), το 38,3% εμφάνιζαν σοβαρές εξωτερικές φθορές, ενώ 13,3% από αυτά ήταν ημιτελείς κατασκευές (κοινώς, γιαπιά).
Από το σύνολο των εγκαταλελειμμένων κτηρίων που απογράφηκαν, σχεδόν το 18,5% αφορούσε σε αξιόλογα και ιστορικά κτήρια της πόλης (κηρυγμένα διατηρητέα), ενώ το 28,3% είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.
Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Άρης με σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις* από το Pamestoixima.gr
13:01
Σενάρια για πρόωρες εκλογές εξετάζει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας - Τι λέει στέλεχος του κόμματος της
12:58
Κυρανάκης: «Ο Λυμπερόπουλος δεν θέλει λύση - Η υποχρέωση μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1% των ταξί» (vid)
12:48
IDEAL Holdings: Νέα Διοικητική δομή Ομίλου Πληροφορικής
12:40