ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Συγκλονίζει ο γιος των γονέων που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους

Λέρος: Συγκλονίζει ο γιος των γονέων που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συγκλονίζει ο μεγάλος γιος της οικογένειας από τη Λέρο, περιγράφοντας τη φρίκη που έζησε στο σπίτι από τους γονείς του, οι οποίοι καταδικάστηκαν για κακοποίηση των παιδιών τους από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Όπως είπε μιλώντας την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», «το δικαστήριο έπραξε όπως έπρεπε. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ».

Στον 52χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 24 ετών, ενώ η 47χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της dimokratiki.gr, στην 47χρονη μητέρα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών και για τον 52χρονο πατέρα.

Ο 52χρονος και η 47χρονη γυναίκα του, βίαζαν τα παιδιά τους, αλλά και τα χτυπούσαν σχεδόν καθημερινά.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση είμαι. Είμαι μόνος μου, δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω, δεν έχω βοήθεια από πουθενά. Μου άφησαν πίσω υποχρεώσεις και χρέη. Νιώθω ένα τίποτα», είπε ο γιος της οικογένειας, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι όταν ήταν 17 ετών για να γλιτώσει.

Χαρακτήρισε τον πατέρα του «βίαιο μια ζωή», ενώ για την μητέρα του είπε πως ήταν μία πονεμένη και φοβισμένη γυναίκα, που καταδικάστηκε άδικα.

«Ήταν συνέχεια μέσα στο σπίτι! Την έβλεπες πως κάτι τη βασάνιζε. “Πού να πάω μόνη με 4 παιδιά χωρίς δουλειά”, έλεγε. Αυτή η γυναίκα δεν αξίζει να είναι στη φυλακή. Καταδικάστηκε άδικα. Αν έκανε κάτι, το έκανε επειδή φοβόταν τον πατέρα μου».

Όπως λέει του λείπουν τα αδέρφια του, τα οποία μετά την καταδίκη και φυλάκιση των γονιών του μεταφέρθηκαν σε ιδρύματα. «Τα αγαπάω και δε θα τους λείψει τίποτα όσο είμαι αδερφός τους. Είμαι προστάτης τους» είπε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ενώ ευχήθηκε «να μην αξιώσει ούτε τον εχθρό μου ο θεός να ζήσει τέτοια κατάσταση».



Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην περιοχή Πλάκα της Λέρου, όπου κατοικούσαν οι γονείς μαζί τα δύο ανήλικα παιδιά τους 14 και 8 ετών και τον ενήλικο γιο τους που είχε νοητική υστέρηση.

Για τρία ολόκληρα χρόνια, ο πατέρας φέρεται να κακοποιούσε επανειλημμένα την 14χρονη κόρη του. Στις ασελγείς αυτές πράξεις φέρεται να συμμετείχε και η μητέρα της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πατέρας είχε επιχειρήσει ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου γιου του, ενώ κακοποιούσε τον ενήλικο γιο του, που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και του ήταν αδύνατο να αντισταθεί.

Το ίδιο διάστημα φέρεται και η μητέρα να επιχείρησε ασελγείς πράξεις εις βάρος του γιου της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ