ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Κοκοσαλάκη: Θερμά συλλυπητήρια Μενδώνη για τον θάνατό της

Σοφία Κοκοσαλάκη: Θερμά συλλυπητήρια Μενδώνη για τον θάνατό της
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο της γνωστής σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη, εκφράζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε ανακοίνωσή της για την απώλεια της 47χρονης, η υπουργός σημειώνει πως «είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένα δημιουργικό πνεύμα, μια γυναίκα δυναμική, αυτοδημιούργητη, που για μια εικοσαετία πρωταγωνίστησε στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της διεθνούς μόδας».

Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνει: «Η Σοφία Κοκοσαλάκη εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης. Μετουσίωσε αυτές τις επιρροές σε σύγχρονες δημιουργίες, ρούχα με πτυχώσεις και κοσμήματα, ως γλυπτά που δανείστηκαν στοιχεία της αρχαίας μικρογλυπτικής».

«Η Σοφία κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της. Η συμβολή της, με τον σχεδιασμό των κουστουμιών, στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε καθοριστική για την παγκόσμια απήχησή τους. Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς Η απουσία της θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της», αναφέρει η Λίνα Μενδώνη, ολοκληρώνοντας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ