ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε επίσημα το Καρναβάλι της Πάτρας

Ξεκίνησε επίσημα το Καρναβάλι της Πάτρας
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Επίσημη πρώτη για το Καρναβάλι του 2016 καθώς μετά την αναβολή μίας βδομάδας λόγω κακοκαιρίας ο δήμαρχος της πόλης κήρυξε απόψε την έναρξη των εορτασμών.

Με μήνυμα προς τους νέους και τις νέες να μείνουν ασυμβίβαστοι και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει, κήρυξε απόψε την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ειδικότερα, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε προς τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πλατεία Γεωργίου, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες: «Το καλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα, ξεκίνησε. Τα τύμπανα της ειρήνης ηχούν απόψε από την Πάτρα γι’ όλο τον κόσμο. Αν η μισή καρδιά μου, η καρδιά μας, βρίσκεται εδώ σ’ αυτήν την πλατεία, η άλλη μισή χτυπά στο Αιγαίο, εκεί όπου χάνονται καθημερινά παιδικές ψυχούλες εξαιτίας των ιμπεριαλιστών». Και συνέχισε: «Νέες και νέοι, μείνετε ασυμβίβαστοι, διεκδικήστε ό,τι σαν ανήκει, στείλτε το μήνυμα προς κάθε ισχυρό, ότι η ελπίδα είσαστε εσείς, η μόνη γνήσια ελπίδα του λαού για ζωή ολάκερη. Πάμε και πάλι μαζί με αστράτευτο κέφι και ζωντάνια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, να γλεντήσουμε τη ζωή».

Η φετινή τελετή έναρξης χαρακτηρίστηκε σαν ένα ταξίδι από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, όπου ενώθηκαν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία, και κατέληξαν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας «Ηχόδραση».

Εκτός από την «Ηχόδραση», στην τελετή συμμετείχαν η ομάδα αφρικάνικων κρουστών και χορού Λευτέρης Γρηγορίου και τα κρουστά της, η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira, το κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical, η ομάδα κρουστών με βαρέλια Croussis και μουσικοί σολίστ. Αμέσως μετά ξεκίνησε συναυλία με τραγούδια απ' όλο τον κόσμο, όπου φέτος για πρώτη φορά συνέπραξαν μουσικοί από πέντε χώρες, ανάμεσα στους οποίους και 10 Πατρινοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ