ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση μετά την «εισβολή» στο Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης - 12 προσαγωγές

Αναστάτωση μετά την «εισβολή» στο Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης - 12 προσαγωγές
intime

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης (17/10/2019), στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά την «εισβολή» ομάδας ατόμων στο Τούρκικο προξενείο, που διαμαρτύρονται για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα άτομα αυτά μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες και στη συνέχεια άνοιξαν πανό, ενώ άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των Κούρδων και κατά της Τουρκίας.

Άμεσα τέθηκαν σε κινητοποίηση οι αρχές, ενώ αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των ατόμων.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11.15 το πρωί και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες εισήλθαν στον χώρο προσποιούμενοι τους επισκέπτες του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ, που στεγάζεται στο ίδιο σημείο.

Μετα την παρέμβαση της αστυνομίας προσήχθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, ενώ αργότερα η αυτοαποκαλούμενη «Αναρχική Ομοσπονδία», με ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι επρόκειτο για «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ