ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 12 ατόμων μετά την «εισβολή» στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης

Σύλληψη 12 ατόμων μετά την «εισβολή» στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης
INTIME NEWS

Συνολικά 12 άτομα συνέλαβε η Αστυνομία, μετά την είσοδό τους στις 11:15 την Πέμπτη στον αύλειο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύησης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν στον χώρο προσποιούμενοι τους επισκέπτες του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ, που στεγάζεται στο ίδιο σημείο.

Μετα την παρέμβαση της Αστυνομίας προσήχθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, τα οποία στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Λίγη ώρα αργότερα η αυτοαποκαλούμενη «Αναρχική Ομοσπονδία», με ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι επρόκειτο για «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Δείτε το βίντεο:

ΥΠΕΚ: Απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη

Για το περιστατικό υπήρξε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ