ΕΛΛΑΔΑ

Συζυγοκτόνος Χαλκιδικής: Τι είπε στην Αστυνομία

Συζυγοκτόνος Χαλκιδικής: Τι είπε στην Αστυνομία

Αυλαία στην υπόθεση του 35χρονου συζυγοκτόνου που αφού δολοφόνησε τη γυναίκα του εξαφανίστηκε, έχοντας απαγάγει το τετράχρονο παιδί του. Συνελήφθη στην Ορμυλία Χαλκιδικής και ο 4χρονος Φοίβος που ήταν δίπλα του είναι καλά στην υγεία του.

syzygoktonos

Σήμερα το πρωί Αλβανοί εργάτες έφτασαν σε μια περιοχή 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό Ορμυλία για να κλαδέψουν δέντρα.

Εκεί, παρατήρησαν ότι υπήρχε μια καλύβα και όταν κοίταξαν μέσα είδαν τον δολοφόνο να κοιμάται και το παιδί δίπλα του. Ειδοποίησαν, αμέσως την αστυνομία και μετά από επιχείρηση που έγινε ο συζυγοκτόνος συνελήφθη.

Ο μικρός Φοίβος μεταφέρθηκε στο σπίτι του παππού του όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τον επισκεφθεί ψυχολόγος και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι καλά στην υγεία.

O 35χρονος συζυγοκτόνος είχε μαχαιρώσει τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου παιδιού τους.

Στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o συζυγοκτόνος είπε:

Ήρθα εδώ τα ξημερώματα με το παιδί. Μετά τη δολοφονία της γυναίκας μου προσπάθησα πολλές φορές να φύγω αλλά δεν τα κατάφερα γιατί οι δρόμοι είχαν πολλά μπλόκα. Όλες αυτές τις ημέρες γύριζα με το παιδί από καλύβα σε καλύβα"

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είχαν ψάξει στο συγκεκριμένο σημείο ξανά, χωρίς όμως να έχουν εντοπίσει το δράστη.

Η Αστυνομία, είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από την πρώτη στιγμή και έψαχναν τον συζυγοκτόνο σε όλα τα μήκη και πλάτη της ευρύτερης περιοχής.

Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είχε απευθύνει επανειλημμένως έκκληση στον 35χρονο να παραδοθεί και να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια ο 35χρονος Αλβανός ήρθε σε επικοινωνία μαζί του πριν από δύο βδομάδες περίπου και συναντήθηκαν στην περιοχή της Αττικής.

syzygoktonos2

Το χρονικό της υπόθεσης

Το παιδί είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Τετάρτης (06/01), όταν ο πατέρας του, ο οποίος διέμενε εδώ και έξι μήνες στην Αλβανία, βρέθηκε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Ο 35χρονος που είναι αλβανικής υπηκοότητας μαχαίρωσε έξι φορές τη 41χρονη γυναίκα, προκαλώντας της θανάσιμα τραύματα. Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές της γυναίκας έσπευσαν στο σπίτι, όπου τη βρήκαν αιμόφυρτη.

Ο δράστης έφυγε τρέχοντας από το σημείο του εγκλήματος, παίρνοντας μαζί του τον μικρότερο γιό τους (το ζευγάρι έχει έναν ακόμα γιο, 6 χρονών) κι εξαφανίστηκε.

Η ζήλια είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ο λόγος που οδήγησαν τον 35χρονο στο φονικό ενώ πληροφορίες τον θέλουν να έχει ποινικό μητρώο για υποθέσεις ναρκωτικών.

Το μηχανάκι του δράστη εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/01/2016) Στην συγκεκριμένη περιοχή είχε ελεγχθεί από την πρώτη στιγμή από τις αστυνομικές αρχές, αλλά δεν είχε εντοπιστεί το μηχανάκι. Ωστόσο λίγα 24ωρα αργότερα το μηχανάκι βρέθηκε και διπλα του υπήρχε ένα ματωμένο αντρικό μπουφάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ