Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία και περιπολικό
Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων βγήκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μέσω των οδών Κ. Μελενίκου και Δ. Γούναρη κινήθηκε προς το σημείο της διμοιρίας που φρουρούσε το Τουρκικό Προξενείο.
Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απώθησαν τα άτομα κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι κουκουλοφόροι κατά την επιστροφή τους στο ΑΠΘ πέταξαν βόμβες μολότοφ σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης που κινούνταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης, χωρίς να του προκαλέσουν σοβαρές φθορές.
Λίγη ώρα αργότερα, τα ίδια άτομα πυρπόλησαν κάδο στην οδό Εθνικής Αμύνης και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένο Ι.Χ. Στις 02:50 σημειώθηκαν νέες ρίψεις βομβών μολότοφ στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία.
Επτά προσαγωγές
Περιμετρικά του ακαδημαϊκού ιδρύματος αναπτύχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας.
Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προχώρησαν σε επτά προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στις επιθέσεις.
Έρευνα αποκαλύπτει: Οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα»
12:58
Θεσσαλονίκη: Ένοχη 57χρονη - Δάγκωσε το αυτί του συντρόφου της και του έκοψε κομμάτι
12:47
Χατζηδάκης: «Εγγύηση για τις επόμενες γενιές η συνταγματική ρήτρα δημοσιονομικής σταθερότητας»
12:45
Τσικνοπέμπτη από το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων
12:42