Προσφυγικό: Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρονται αύριο 700 αιτούντες άσυλο
Συνολικά 700 αιτούντες άσυλο αναμένονται να μεταφερθούν αύριο, Δευτέρα, από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός, αύριο θα φτάσει στο λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet το οποίο θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο.
Στη Σάμο ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, δηλαδή μεταφέρονται περισσότεροι από το 10% του σχετικού πληθυσμού του νησιού.
Στο μεταξύ, μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.
ΚΟΣΜΟΣ
Στους έξι ανέρχονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στο Ιράν
23:59
ΚΟΣΜΟΣ
Πόλεμο 5 εβδομάδων υπόσχεται ο Τραμπ και απειλεί με «μεγαλύτερο κύμα» - Γέφυρες του Ιράν με τις αραβικές χώρες
23:50
ΚΟΣΜΟΣ
Οι τέσσερις στόχοι του Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν
23:39
ΚΟΣΜΟΣ
Ιταλός ΥΠΕΞ: «ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν αυτόνομα να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις»
23:27
ΚΟΣΜΟΣ