Ωριωνίδες: Απόψε τα «πεφταστέρια» του φθινοπώρου
Κορυφώνονται το βράδυ της Δευτέρας προς χαράματα Τρίτης στο βόρειο ημισφαίριο οι εμφανίσεις των Ωριωνίδων, της βροχής διαττόντων, η οποία θα είναι ορατή και στη χώρα μας.
Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ονομάστηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.
Δεκάδες μετέωρα - συνήθως γύρω στα 20 την ώρα - εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.
Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.
«Πέστε κάτω»: Η έφοδος στα σπίτια του κυκλώματος ναρκωτικών στη Μύκονο, οι «ταρίφες» και οι καβάτζες
11:29
Πετρέλαιο: Σε επίπεδα προ πολέμου οι τιμές - Πού κινείται η αμόλυβδη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα
11:28
Το clawback στην Υγεία: από αναγκαίο κακό σε επενδυτικό μοχλό
11:20
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα (26/06) οι αιτήσεις για προσλήψεις 24 ατόμων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
11:20