ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για την υπόθεση Joker προανήγγειλε η Μενδώνη

ΕΔΕ για την υπόθεση Joker προανήγγειλε η Μενδώνη
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις ασφαλείας σε παιδιά και τις οικογένειές τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, μετά το σάλο που έχει προκληθεί από την επέμβαση της Αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβάλλεται η ταινία Joker.

Η υπουργός Πολιτισμού, συμπλήρωσε ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση αργά το βράδυ της Κυριακής και αμέσως επικοινώνησε με τον διευθυντή και τον γενικό γραμματέα σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, οι οποίοι της απάντησαν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό.

Σχετικά με τις δύο γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες η υπουργός δήλωσε: «Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ και ταυτόχρονα της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής, η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Η Επιτροπή έχει από το νόμο δυνατότητα εισόδου ελευθέρως σε χώρους δημόσιων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου. Οι συγκεκριμένες ωστόσο, υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζεις δυνάμεις καταστολής».

Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε, επίσης, πως θα δοθεί εντολή για διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η προϊσταμένη των δυο γυναικών, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, η κυρία Μενδώνη κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος: «Η επιχείρηση που γίνεται από την αντιπολίτευση να μεγαλοποιήσει το θέμα παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος είναι ατυχής» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν φταίει ο "Τζόκερ" αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αιτιάσεις της υπουργού περί πολιτικής εκμετάλλευσης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «από το πρωί το πανελλήνιο παρακολουθεί την Υπουργό Πολιτισμού να τσακώνεται σε ζωντανή μετάδοση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το ποιος θα πάρει το φιάσκο του «Τζόκερ» στα χέρια του».

«Η κα Μενδώνη μέμφεται την ΕΛ.ΑΣ και διατάσσει ΕΔΕ για τους υπαλλήλους του υπουργείου της. Η ΕΛ.ΑΣ αδειάζει την κα Μενδώνη και αποκαλύπτει ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που έκαναν τις καταγγελίες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κα Μενδώνη και σαρκάζεται και την ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι θα πάει να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει:

«Και τώρα με γελοίες διαρροές προσπαθούν να πείσουν ότι τους φταίει, ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που τους φταίει δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο «Τζόκερ» αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο με πολλούς γελωτοποιούς και ακόμη περισσότερους ακροβάτες»

Τι δήλωσαν οι καταγγέλλουσες στην αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο καταγγέλλουσες επικαλέστηκαν την υπηρεσιακή τους ιδιότητα για να ζητήσουν την παρέμβαση των Αρχών.

Όπως ισχυρίστηκε η μία από τις δύο στην κατάθεση της, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν τη συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ