ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πατέρα που κακοποιούσε το 4χρονο γιο του

Κρήτη: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πατέρα που κακοποιούσε το 4χρονο γιο του
INTIME

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ασέλγειας ενός 4χρονου παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και στο εδώλιο κάθεται ο πατέρας που κατηγορείται ότι προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του παιδιού κάθε φορά που το φιλοξενούσε στο σπίτι του, αφού η μητέρα του πέθανε.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου καθώς όπως ανέφερε το 4χρονο παιδί βίωσε άσχημη κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα, αναφέρει το cretapost.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος ισχυριζόμενος πως πρόκειται για μια σκευωρία την οποία ενορχήστρωσε η γιαγιά του παιδιού, για να του το πάρει.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια μετά την καταγγελία που έκανε η γιαγιά του παιδιού στις Αρχές, καθώς παρατήρησε ραγδαία αλλαγή στη συμπεριφορά του τότε 4χρονου αγοριού και σθεναρή άρνηση να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Το αγοράκι ζούσε με τη γιαγιά του, στην οποία είχε ανατεθεί η επιμέλειά του μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Θορυβημένη η γιαγιά ζήτησε τη γνώμη ειδικών για την ασυνήθιστη συμπεριφορά του αγοριού και όπως προέκυψε στη συνέχεια το παιδάκι είχε υποστεί κακοποίηση.

Οι αποκαλύψεις της παιδοψυχολόγου

H παιδοψυχολόγος στην οποία απευθύνθηκε θορυβημένη η γιαγιά του 4χρονου, είχε σοκάρει το δικαστήριο στις 8 Οκτωβρίου οπότε και ξεκίνησε η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

Η γυναίκα μετά την απώλεια της κόρης της παρατήρησε μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, ενώ ο ανήλικος φέρεται να αντιδρούσε κάθε φορά που επρόκειτο να επισκεφτεί τον πατέρα, με περίεργα ξεσπάσματα και κλάματα γεγονός που προβλημάτιζε.

Όπως είπε η ίδια η ψυχολόγος και παρά τις προσπάθειες που έκανε για «ανοιχτεί» το παιδί και να μιλήσει, πέρασαν τουλάχιστον τρεις μήνες για να το καταφέρει.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια η περίεργη συμπεριφορά του μέσα από το παιχνίδι αποτέλεσε «κλειδί» στα όσα επρόκειτο να αποκαλυφθούν στην συνέχεια.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο πατέρας φέρεται πως φιλούσε στο στόμα τον μικρό, ενώ προέβαινε και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Όπως είπε η παιδοψυχολόγος, τα όσα της είπε το παιδί, αποκλείεται να τα «φαντάστηκε» και να τα «έβγαλε με το μυαλό του».

Είπε ακόμη ότι το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προσαρμογής και συμπεριφοράς μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ