ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαράζ» κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα

«Μπαράζ» κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με υπομονή καλούνται να «οπλιστούν» όσοι πρέπει να κινηθούν σήμερα, Πέμπτη, στο κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας -η μία το πρωί, οι δύο το απόγευμα- κατά διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Στις 11:00 το πρωί η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη ενώ θα ακολουθήσει και πορεία. Η Ομοσπονδία αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας να μην περάσουν διατάξεις όπως:

  • Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
  • Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
  • Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
  • Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
  • Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

Τέλος, στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ