ΕΛΛΑΔΑ

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Συγκεντρώσεις και κλειστοί δρόμοι

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Συγκεντρώσεις και κλειστοί δρόμοι
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μια συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και άλλες δύο το απόγευμα αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον έως την Αμαλίας και η Αμαλίας από την Συγγρού προς το Σύνταγμα, η Σταδίου, η Πειραιώς από Κολωνό προς Ομόνοια και η Αγίου Κωνσταντίνου από πλατεία Ομονοίας.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας να μην περάσουν διατάξεις όπως:

  • Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
  • Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
  • Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
  • Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
  • Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

Τέλος στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ