ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πάσσαρης: Θέλω να έρθω και να δικαστώ στην Ελλάδα

Κώστας Πάσσαρης: Θέλω να έρθω και να δικαστώ στην Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να δικαστεί και εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του επιθυμεί ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Ρουμανίας, έχοντας καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση

Συγκεκριμένα, για τις 2 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του περιβόητου εγκληματία, ο οποίος πριν από περίπου 20 χρόνια σκότωσε τέσσερα άτομα, ενώ αποπειράθηκε να δολοφονήσει ακόμη επτά.

«Θέλω να είμαι παρών στη δίκη μου που θα γίνει τον Δεκέμβριο. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Να εκτίσω σε ελληνική φυλακή το υπόλοιπο της ποινής μου» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, μάλιστα, Ανδρέας Ταγαράκης, αναμένεται να καταθέσει σχετικό αίτημα στις ρουμανικές αρχές τις επόμενες ημέρες.

Πρόσθεσε ότι θα τεθούν υπόψη του δικαστηρίου κάποια στοιχεία, κάνοντας λόγο για άριστη διαγωγή του βαρυποινίτη στις φυλακές Ρουμανίας.Απορρίφθηκαν ανάλογα αιτήματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστικές αρχές της βαλκανικής χώρας, έχουν επανειλημμένως απορρίψει τα αιτήματα της Αθήνας για έκδοση του Πάσσαρη στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί για τα εγκλήματά του.

«Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια και δεν έχει τελειώσει αυτή η κατάσταση. Κάθε φορά που γίνονται αυτά τα γεγονότα είναι σαν να συνέβη σήμερα» τόνισε από την πλευρά της η αδερφή ενός εκ των θυμάτων του κακοποιού.

«Θέλω να τελειώσει, να δικαστεί ο Πάσσαρης για την ψυχή του αδελφού μου. Να έρθει στην Ελλάδα να δικαστεί. Κοντεύει να παραγραφεί» έσπευσε να προσθέσει, απευθύνοντας έκκληση στις δικαστικές αρχές της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ