ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

28η Οκτωβρίου: Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Άρχισε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εύρυθμη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων.

Από το πρωί είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις είναι σε ισχύ και σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, σήμερα Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 8.00 π.μ., ενώ η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης έχει τεθεί σε ισχύ από τις 6 το πρωί.

Τα έκτακτα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ειδικότερα στην Αθήνα, διεκόπη η κυκλοφορία στις λεωφόρους Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασ. Σοφίας, Συγγρού (μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και στην Αθ. Διάκου, καθώς και στις κάθετες των παραπάνω λεωφόρων και οδών.

Στους δήμους Πειραιά, Παλαιού Φαλήρου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, έχει ως εξής:

  • Δήμος Πειραιά, από ώρα 6.00 μέχρι 14.00: 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου. Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας. Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρ. Λαμπράκη.
  • Δήμος Παλαιού Φαλήρου, από ώρα 6.00 μέχρι 13.00: Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αμφιθέας και της οδού Αφροδίτης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, από ώρα 9.00μέχρι 13.00: Λ. Καραμανλή, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Β. Παύλου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας -κυρίως των υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης- βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ