ΕΛΛΑΔΑ

Αυτόπτης μάρτυρας για το τροχαίο με τον 14χρονο: Τον τύλιξα με κουβέρτα, είχε σπασμούς

Αυτόπτης μάρτυρας για το τροχαίο με τον 14χρονο: Τον τύλιξα με κουβέρτα, είχε σπασμούς
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας άνδρας που έτυχε να βρίσκεται μπροστά στο τροχαίο ατύχημα στη Νέα Πεντέλη με θύμα έναν 14χρονο που χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε, αμέσως μετά το περιστατικό.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο άνδρας μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο σημείο του ατυχήματος, όπου με ένα γιατρό φρόντισαν να παράσχουν στον άτυχο 14χρονο τις πρώτες βοήθειες μέχρις ότου φτάσει το ασθενοφόρο.

«Επικρατούσε πανικός. Τύλιξα τον 14χρονο με μια κουβέρτα μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Το παιδί είχε ανοιχτά τα μάτια, έτρεμε, είχε σπασμούς και δεν μιλούσε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την οδηγό του οχήματος να προσπερνά ένα λεωφορείο πριν χτυπήσει τον 14χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων.



Τι είπε στις Αρχές η 27χρονη οδηγός

«Εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν σταμάτησα και έφυγα. Νιώθω πολύ άσχημα γι' αυτό που έγινε».

Τα παραπάνω ανέφερε στους αστυνομικούς η 27χρονη που παραδόθηκε στις Αρχές. Η ίδια παρέσυρε με το αυτοκίνητό της και αρχικά εγκατέλειψε έναν 14χρονο στη Νέα Πεντέλη.

Όπως υποστήριξαν στο OPEN αυτόπτες μάρτυρες, «το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 27χρονη δεν σταμάτησε» ενώ ένας οδηγός που σταμάτησε στο σημείο του τροχαίου ήταν γιατρός, ο οποίος παρείχε στον 14χρονο τις πρώτες βοήθειες. «Ο γιατρός που σταμάτησε, ειδοποίησε το ασθενοφόρο», συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Πάντως, οι αστυνομικοί που εξέτασαν την 27χρονη, διαπίστωσαν ότι δεν είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Η ίδια απολογήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερη.



Το χρονικό του ατυχήματος

Το ατύχημα συνέβη στις 22:50 το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο 25ης Μαρτίου, στην 2η στάση Νέας Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης που διενήργησε το Α' Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, το παιδί κατέβηκε με φίλους του από λεωφορείο στη στάση και επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο, αλλά το παράσυρε ΙΧ που κινείτο την ώρα εκείνη επί της λεωφόρου, με κατεύθυνση από Μελίσσια προς την πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αμέσως μετά η οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας το θύμα της, ενώ ο 14χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου σύμφωνα με την Τροχαία, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένο.

Η 27χρονη που οδηγούσε το ΙΧ, μισή ώρα μετά το ατύχημα, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, όπου ανέφερε ότι ήταν η οδηγός και παρέμεινε υπό κράτηση.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη και την άφησε ελεύθερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ