ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Απαγωγή αλλοδαπού στην Αθήνα –Σε κέντρο φιλοξενίας διέμενε ένας εκ των δραστών

Αποκλειστικό: Απαγωγή αλλοδαπού στην Αθήνα –Σε κέντρο φιλοξενίας διέμενε ένας εκ των δραστών
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιχείρηση για την απελευθέρωση ενός αλλοδαπού που είχαν απαγάγει ομοεθνείς του έκαναν χθες το βράδυ οι αστυνομικοί του τμήματος Ομονοίας και μάλιστα όπως διαπίστωσαν, το σπίτι που κρατούσαν τον όμηρο οι δράστες ήταν ένα διαμέρισμα που είχε παραχωρήσει ΜΚΟ σε αλλοδαπούς, στους οποίους εκκρεμεί το αίτημα για άσυλο. Οι αστυνομικοί μάλιστα διαπίστωσαν ότι ένας από τους δράστες επίσημα διαμένει σε δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν αλλοδαποί απήγαγαν έναν Ιρανό ο οποίος είχε έρθει στη χώρα μας πριν από περίπου δύο μήνες μαζί με τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του και αφού τον μετέφεραν στο κέντρο της Αθήνας στο εν λόγω διαμέρισμα, του αποκάλυψαν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο εάν τους καταβάλλει λύτρα 8.000 ευρώ.

Όταν ο Ιρανός πήρε τηλέφωνο μετά από υπόδειξη των απαγωγέων τη σύζυγό του για να την καθησυχάσει που δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι τους, η γυναίκα του κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς στην βιντεοκλήση διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της ήταν χτυπημένος, ενώ πρόλαβε κάνοντας της συνθηματικό να την υποψιάσει ότι κάτι συμβαίνει.

Η γυναίκα ανακρίθηκε αμέσως στο τμήμα ασφαλείας της Ομόνοιας και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου.

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν στην πολυκατοικία και κατάφεραν να απελευθερώσουν τον όμηρο χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του, αλλά και με αστραπιαίες κινήσεις να συλλάβουν πέντε από τους αλλοδαπούς απαγωγείς.

Όταν μάλιστα τους μετέφεραν στο τμήμα, εκεί αποκαλύφθηκε και σε ποιον ανήκε το διαμέρισμα που κρατούσαν τον όμηρο, αλλά και το γεγονός ότι ένας από τους δράστες διέμενε επισήμως σε κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα περιμένοντας να εξεταστεί το αίτημα ασύλου του.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ