ΕΛΛΑΔΑ

Μάνη: «Την είχα σαν παιδί μου» λέει ο ιερέας που κατηγορείται για κακοποίηση 12χρονης

Μάνη: «Την είχα σαν παιδί μου» λέει ο ιερέας που κατηγορείται για κακοποίηση 12χρονης
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες ο ιερέας που φέρεται να κακοποίησε 12χρονη στο χωριό Οχιά του δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Ο ιερέας είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, ωστόσο μέσα από το κελί του, διαψεύδει κατηγορηματικά πως έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις στην 12χρονη.

«Δεν έχω αγγίξει ποτέ το κορίτσι. Το είχα σαν παιδί μου. Η αλήθεια θα αποδειχθεί στο δικαστήριο» λέει ο ιερέας.

Η μητέρα από την πλευρά της λέει ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο 57χρονος θα άγγιζε το παιδί της, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν τον παππού να είναι το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση.



Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι στην κατάθεσή του φέρεται να κατονομάζει για ασέλγεια ακόμη έναν άντρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο αυτό είναι συγγενής της 12χρονης.

«Ο ιερέας με κακοποιούσε στο σπίτι μου, η μαμά ήταν εκεί»

Η κατάθεση της μικρής που έφερε στη δημοσιότητα το Star προκαλεί ανατριχίλα. Η 12χρονη αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια στις Αρχές τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια τόσο του ιερέα όσο κι ενός πολύ κοντινού της προσώπου.

Σύμφωνα με το Star το 12χρονο παιδί είπε στην κατάθεσή της:

«Με πλησίασε ο ιερέας κι ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους. Η μαμά ήταν εκεί. Είδα αίμα στο βρακάκι μου και το πέταξα. Τα ίδια έκανε κι ο δεύτερος άντρας πριν από τον ιερέα».

«Δεν ήμουν μπροστά σε περιστατικό ασέλγειας»

Η μητέρα του κοριτσιού όταν κλήθηκε για κατάθεση αρνήθηκε ότι γνώριζε τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του παιδιού της.

«Δεν γνώριζα τίποτα από τα όσα καταγγέλλει το κορίτσι μου, τώρα μου τα είπε και την πίστεψα. Δεν ήμουν ποτέ μπροστά σε κάποιο περιστατικό ασέλγειας», ισχυρίστηκε.

Κοινό μυστικό η περίεργη συμπεριφορά του ιερέα

Στα χωριά της Ανατολικής Μάνης ήταν κοινό μυστικό η περίεργη συμπεριφορά του ιερέα κυρίως όμως λόγω του... ποτού, καθώς πολλές φορές τον έβλεπαν μεθυσμένο.

Η ανατριχιαστική υπόθεση προκάλεσε την οργή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη», έγραφε στην ανακοίνωσή του ο Ιερώνυμος.

«Δεν ασέλγησα στο κορίτσι»

Ο ιερέας αρνείται ότι ασέλγησε στο παιδί, με την απολογία του στην ανακρίτρια να διαρκεί 1,5 ώρα.

Οι Αρχές έχουν στα χεριά τους ακόμη μια κατάθεση ενός γείτονα του ιερέα, αλλά και των παιδοψυχολόγων του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Το δεύτερο άτομο που κατηγορείται για την ασέλγεια στο 12χρονο κορίτσι, θα κληθεί να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ