ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από το σχοινί της παρέλασης

Κρήτη: 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από το σχοινί της παρέλασης
Η παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης ΙΝΤΙΜΕ

Τραυματίστηκε σοβαρά ένας 13χρονος από σχοινί παρέλασης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το παιδί πήγαινε με το ποδήλατό του το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στο φροντιστήριο περνώντας από διάβαση, στην οποία είχε τοποθετηθεί το λευκό σχοινί για να ορίσει τον χώρο όπου θα στέκονταν οι θεατές.

Ωστόσο, δεν πρόσεξε το σχοινί και έπεσε από το ποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον λαιμό.

«Το σκοινί, όμως, που έβαλαν οι “αρμόδιοι” είχε άσπρο χρώμα, χωρίς καμία περαιτέρω σήμανση και είχε τοποθετηθεί σε τέτοιο ύψος -εγκληματικό για τον νοήμον νου– ώστε ήταν αδύνατο για ένα παιδί που έκανε ποδήλατο να το αντιληφθεί. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρω ότι το άσπρο, απλό, αυτό σκοινί δεν είναι εύκολα διακριτό μέσα σε μια ηλιόλουστη μέρα» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Όπως σημειώνει ο πατέρας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν παρόντες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, «επισήμαναν με ομοφωνία ότι ήταν εγκληματικό το ύψος στο οποίο τοποθετήθηκε αυτό το σκοινί, αλλά και το χρώμα του σκοινιού που επιλέχθηκε χωρίς καμία σήμανση».

Ο πατέρας του 13χρονου επίσης, καλεί τους αρμόδιους «να επιδείξουν επιτέλους την απαραίτητη υπευθυνότητα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ