ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα και όχι στη Ρόδο η δίκη για τη δολοφονία της Τοπαλούδη

Στην Αθήνα και όχι στη Ρόδο η δίκη για τη δολοφονία της Τοπαλούδη
INTIME

Στην Αθήνα θα γίνει η δίκη για την πολύκροτη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η δίκη των δυο κατηγορουμένων, θα έπρεπε κανονικά να γίνει στα δικαστήρια Δωδεκανήσου, στη Ρόδο δηλαδή, καθώς εκεί διαπράχθηκε το έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όμως, ο Eισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε για λόγους ασφαλείας η δίκη να γίνει εκτός Ρόδου, προτείνοντας μάλιστα να διεξαχθεί στην Αθήνα.

Σε επίσημο έγγραφό του σημειώνει ότι τυχόν διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας στην Ρόδο θα διασαλεύσει την καθημερινότητα της ζωής στο νησί.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα του αναφέρει πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Εν ολίγοις, υπάρχει μεγάλη οργή στην τοπική κοινωνία για τον ομαδικό βιασμό και τον φρικτό θάνατο της φοιτήτριας, που είναι βέβαιο, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, πως οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με λιντσάρισμα.

Το αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου έγινε δεκτό.Η δίκη θα προσδιοριστεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, στα δικαστήρια της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ