ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντ.Πιρς με τον μητροπολίτη Καστορίας

Συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντ.Πιρς με τον μητροπολίτη Καστορίας
Facebook/ U.S. EMBASSY ATHENS

Σαν το σπίτι του, το Μέιν, ένιωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Ντέιβιντ Ντ. Πιρς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καστοριά.

Ο αμερικανός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος του έδειξε ιστορικούς εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας χειρόγραφα και βυζαντινές εικόνες.

kastorias pirs1

Ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, δείχνει στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα David D. Pearce, σπάνια χειρόγραφα. Πηγή: Facebook/U.S. EMBASSY ATHENS

Ο Αμερικανός Πρέσβης και ο μητροπολίτης Καστορίας, όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα που διατηρεί στο facebook η Αμερικανική Πρεσβεία, συζήτησαν για τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες και τόνισαν ότι υπάρχουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί που κατάγονται από την Καστοριά.

Συζήτησαν επίσης και για το φιλανθρωπικό έργο της μητρόπολης που προσφέρει τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

kastorias pirs

Πηγή: Facebook/U.S. EMBASSY ATHENS

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φυσική ομορφιά της Καστοριάς και την μεγάλη πανίδα των πτηνών που υπάρχει στα δάση της, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά του θυμίζει το σπίτι του στο Μέιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ