ΕΛΛΑΔΑ

Διογκώνεται το απεργιακό κύμα για το Ασφαλιστικό- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Διογκώνεται το απεργιακό κύμα για το Ασφαλιστικό- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη  καθώς σε 48ωρη απεργία προχωρά η η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη στο Ασφαλιστικό.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής. Επίσης, τα 14 ναυτεργατικά σωματεία που την απαρτίζουν αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Την ίδια στιγμή σε τετράωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών των δήμων (γκαράζ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κλπ) προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν στους ανωτέρω χώρους συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Εξάλλου, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στη 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια, όπως αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι αναμένεται να συνεχίσουν την αποχή τους αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης της κυβέρνησης.

Επίσης, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί και απεργία των δημοσιογράφων, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Διαβάστε ακόμα:

Ψάχνει να βρεί λύσεις για το Ασφαλιστικό ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ