Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και όχι πανεπιστήμιο με "άσυλο"».
Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές, λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων, για όσους μείνουν εκτός. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων - Πανεπιστημίων.
Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στη συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότεροι από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και Συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.
Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.
Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας του Δημήτρη Κόκοτα - Η ανακοίνωση
12:43
Νεπάλ: Οκτώ νεκροί από πλημμύρες - Φόβοι για περισσότερα θύματα
12:42
Χατζηβασιλείου για καλώδιο και Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν αφήνει καμία πρόκληση αναπάντητη»
12:36
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 25χρονος για διακίνηση μεταναστών - Βρέθηκαν τρία άτομα στο πορτ μπαγκάζ ΙΧ
12:34