ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση μικρού Μπεν: Απίστευτες καταγγελίες της μητέρας του για την Ελληνική Αστυνομία

Εξαφάνιση μικρού Μπεν: Απίστευτες καταγγελίες της μητέρας του για την Ελληνική Αστυνομία
EPA / SOUTH YORKSHIRE POLICE / HANDOUT

Η μητέρα του μικρού Μπεν, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα θα γινόταν 30 ετών, ξεσπά κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Κέρι Νίντχαμ κατηγόρησε την ΕΛΑΣ ότι θα έπρεπε να ντρέπεται επειδή δεν βοηθάει να βρεθεί ο γιος της και την κατηγόρησε ότι αγνοεί ένα στοιχείο που της δόθηκε από την βρετανική αστυνομία, που πιστεύει ότι ο μικρός Μπεν πέθανε σε ένα τρομακτικό ατύχημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, η μητέρα του Μπεν θέλει οι εισαγγελείς στην Κω να ανακρίνουν έναν κρίσιμο μάρτυρα, ο οποίος μίλησε στη βρετανική αστυνομία, όμως τώρα αρνείται να μιλήσει.

«Κανονικά αυτή την εβδομάδα θα σχεδίαζα ένα πάρτι για τα 30ά του γενέθλια και εκείνος θα έσβηνε κεράκια. Αντ΄αυτού ανάβω ένα στη μνήμη του» λέει η μητέρα του και προσθέτει: «Ντρέπομαι για την ελληνική αστυνομία. Δεν κάνουν τη δουλειά τους. Κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος θα ήθελε να βρει τον γιο μου και να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία».

Ο Μπεν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 στην Κω, όταν ήταν με τους παππούδες του ενώ η μητέρα του εργαζόταν.

Η αστυνομία διενήργησε δύο έρευνες στην Κω, η πρώτη ήταν το 2012, όταν έγιναν έρευνες σε έναν λόφο μπροστά από την αγροικία όπου είδαν τον Μπεν να παίζει για τελευταία φορά.

Ένας μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι πιστεύει πως ο Μπεν σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα και μία δεύτερη αναζήτησε έγινε πίσω από το ακίνητο το 2016.

Έδαφος που περιείχε αποσυντιθέμενο αίμα βρέθηκε στην περιοχή όπου εργαζόταν ο οδηγός Κωνσταντίνος Μπάρκας, γνωστός ως Ντίνο.

Η Κέρι Νίντχαμ είπε ότι ένας ηλικιωμένος μάρτυρας δήλωσε σε έναν Βρετανό αστυνομικό πως μίλησαν με τον Ντίνο το πρωί, αφού ο Μπεν εξαφανίστηκε.

Οι εντατικές αναζητήσεις βρήκαν μόνο ένα παιχνίδι που θεωρείται ότι είναι του Μπεν και μέρος του δερμάτινου σανδαλιού του.

Ίχνη του DNA από ένα αποσυντιθέμενο σώμα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν ήταν του μικρού.

«Ο νέος εισαγγελέας στην Κω έχει λάβει την έκθεση της αστυνομίας του South Yorkshire. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα», δήλωσε η 46χρονη μητέρα του Μπεν και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καν έναν τάφο για να πάμε. Είναι τόσο άδικο».

Η αστυνομία του South Yorkshire επιβεβαίωσε ότι ένας φάκελος έχει διαβιβαστεί στις ελληνικές αρχές και περίμεναν μια συνάντηση με τον νέο εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ